Petak, 29 Marta, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

SPORT

PROGNOZA: Vidovita Džemila uvjerena u pobjedu naše selekcije!

Uoči meča u Torinu, između nogometnih reprezentacija Italije i Bosne i Hercegovine, vlada nezapamćena euforija. Ulice i trgovi u Torinu su pretrpane navijačkim skupinama, a najčešće novinarsko pitanje je prognoza večerašnjeg rezultata.

Tuzlaspiegel tim je učinio korak dalje, te je, neovisno od kvota u kladionicama, zatražio prognozu rezultata od stručnih osoba. Neprevaziđena vidovita  Džemila je uvjerena u pobjedu Zmajeva i tvrdi da će semafor na kraju meča pokazati rezultat 1:3 u korist naše reprezentacije. „Njihov trener će biti primoran da mijenja formaciju već nakon dvadeset minuta i to ne zbog loše igre ili povrede nego crne magije. Naš tim će imati kratkotrajnu krizu u igri, ali izdržat će. Oni koji budu gledali utakmicu pored malih ekrana, čut će kašalj komentatora između 15 i 20 minute“- kratko je prokomentirala naša sagovornica.

Vidovita Džemila je najpoznatija proročica na Balkanu, a njena predviđanja da će na predsjedničkim izborima SDP-a pobijediti Nermin Nikšić, da se nova Vlada Tuzlanskog kantona neće formirati do hadžijskog Bajrama, te da vlasnici stanova u zgradi 15.maj se neće useliti ni u 2019. godini, pokazala su se kao istinita.

H.F.