Petak, 29 Marta, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

SPORT

REPREZENTACIJA: Koje benefite će imati selektor za pobjede protiv Armenije i Grčke?

Najbolja nogometna selekcija Bosne i Hercegovine danas je počela okupljanje i pripreme za otvaranje kvalifikacija za Euro. Prva utakmica je u subotu 23. marta protiv Armenije, a tri dana kasnije protiv Grčke. Svaka utakmica je važna za osvajanje jednog od prva dva mjesta koja vode na Evropsko prvenstvo, a šest bodova u prve dvije utakmice su naročito značajne.

No, osim vrijednih bodova selektor Zmajeva, Robert Prosinečki bi mogao imati i jedinstvene benefite. Neobična ponuda stigla je od građana MZ Centar iz općine Teočak. Oni su poručili da za svaku pobjedu Zmajeva, selektoru će isporučiti pečeno janje. Dakle, selektor bi na svojoj trpezi, u slučaju obje ponude reprezentacije, imao dva pečena janjeta.

Građani Teočaka smatraju da je to samo skroman dar, jer svaka pobjeda Zmajeva nosi puno više, imajući u vidu svakodnevnicu koju nam nude političari u našoj zemlji.  „Mi smo voljni, ako selektor i stručni štab žele, ugostiti cijelu reprezentaciju kao izraz zahvalnosti za učinjeno. Mi jesmo mala sredina, ali cijenimo trud, zalaganje i zadovoljstvo koje nam poklanjaju naši Zmajevi. Pozivamo stručni štab da dođu kod nas i da ih ugostimo kao pravi domaćini“ – poručio je Husejn Hasanović, predsjednik MZ Centar – Teočak.

Znajući koliko selektor voli kašiku, građani su uvjereni da će se stručni štab, poslije utakmice sa Grčkom, odazvati pozivu. „Naša domaća šljivovica je jedinstvena na svijetu, ali samo kad se konzumira ovdje, kod nas. Čim pređe Karaulu naša maksuzija gubi na kakvoći“ – između ostalog, poručili su građani iz ove male i domaćinske sredine.

H.F.