Petak, 19 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

SPORT

Selektor Petev uvodi novine jedinstvene u svijetu!?

Iako nije kompletiran stručni štab, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev pripremio je viziju i plan rada. Nogometni sistem i stil igre naše najbolje nogometne vrste značajno će se promijeniti.

Okosnica reprezentacije biće sastavljena od najboljih igrači. Sustav i stil igre biće potpuno drugačiji. BiH će igrati moderan i disciplinirani nogomet. Kako imamo malo vremena za upoznavanje sa novim sustavom igre, svega dva mjeseca do susreta u Finskoj, selektor će sa svojim IT stručnjacima izraditi demo update za eFootball PES 2021, koji će se dostaviti igračima. Oni će imati obavezu da za svaku poziciju nauče kretnju, ali i saradnju linija, naročito kada protivnik ima posjed. Na prvom okupljanju igrači će imati zadatak praktične primjene“ – rekao je Branislav Krpenjača, drugi zamjenik sekretara IO NS BIH.

Virtuelno upoznavanje nogometnog sistema i stila igre je jedinstveno u svijetu. Možda selektor i uspije realizirati viziju i plan koju je predstavio Izvršnom odboru?