Petak, 29 Marta, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

SPORT

SLUČAJ VIŠĆA: Kako Bakir pokušava izigrati tuzlansku ‘ljevicu’?

Dok se u regionu nisu smirile strasti zbog fotografija Vranješ & Karleuša, u Tuzli je top tema realizacija transfera stoljeća u Slobodi. Iako je većina članova uprave Slobode podnijelo zahtjev za učlanjenje u redove SDA, te kako je koalicioni dogovor SDP i SDA sve realniji, o čemu smo ranije pisali, do transfera stoljeća Višće iz Bašakšehira u Slobodu, kako stvari stoje, neće biti ništa!
Tuzlaci su uvjereni da lider SDA Bakir Izetbegović pokušava izigrati tuzlansku „ljevicu“, jer je tvrdio da je imao dogovor sa predsjednikom Erdoganom za transfer stoljeća Višće u Slobodu.
Međutim, Višćin menadžer je u bliskim vezama sa SBB-om, te je, dobio stroge instrukcije iz centrale stranke da se ovaj transfer ne realizuje.
Nakon što je procurila ova informacija, svega nekoliko minuta prije potpisivanja predugovora, članovi DF-a, ogrnuti crveno-crnim šalovima, žestoko su reagovali na Višćinog menadžera, tvrdeći da je on, za njih, nepoželjna osoba.
Na sve ovo se gradski rival Tuzla City ne oglašava i čini sve da bez medijske pompe pojača svoje redove iznenadnim transferima – u sportskim i poslaničkim klupama.

A.Z.

Komentariši