Četvrtak, 18 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

SPORT

TRANSFER STOLJEĆA: Edin Višća i Rijad Bajić pojačavaju tuzlansku Slobodu?!

Tuzlanska Sloboda se trenutno, na premijerligaškoj tabeli, nalazi na petom mjestu sa osvojena 28 boda, dva manje od mjesta koji naredne sezone vodi u evropska takmičenja. Kako bi osigurali nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope naredne sezone, uprava kluba traga za pojačanjima.

Na meti crveno-crnih svakako su bh reprezentativci koji igraju u životnoj formi – Edin Višća i Rijad Bajić. Oba igrača uspješno nastupaju za lidera turske premijer lige, istanbulskog  Bašakšehira, kluba prema kojem posebne simpatije gaji predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

Upravo je predsjednik Erdogan posredno uključen u dogovore o prelasku ova dva bh internacionalca u redove crveno-crnih. Predsjednik Erdogan i njegov porodični prijatelj Bakir Izetbegović, još u vrijeme predizborne kampanje, su razgovarali o saradnji dvije zemlje u oblasti sporta.

 

Obzirom na dogovor Erdogan-Izetbegović, naš portal otkriva da je u pitanju posudba ova dva igrača do kraja sezone, prema kojim Sloboda nema obaveza kada je pitanju plaća igrača i ostale naknade (premije, bonusi i sl). Čelnici uprave kluba iz Rudarske 2 nisu krili zadovoljstvo što je na pomolu transfer stoljeća, ali su istakli da će o transferu javnost biti blagovremeno obaviještena.

Prema našim saznanjima, pregovori o transferu Višće i Bajića nastavit će se naredne sedmice i skoro je izvjesno da će, do kraja zimskog prelaznog roka, doći do potpisivanja ugovora. Uslov koji uprava crveno-crnih treba osigurati je da čelnici Slobode pređu u redove Stranke demokratske akcije, te da SDP i SDA potpišu saradnju u Skupštini Tuzlanskog kantona. Da li će „tuzlanska svetinja“ biti ispred ličnih i političkih interesa, saznat ćemo u narednim danima.

A.Z.

Komentariši