Subota, 20 Aprila, 2024

TUZLASPIEGEL

PRVI TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL

SPORT

ZENICA: Dramatičnu utakmicu zasjenio Baho!

Večeras je nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala sa najboljom selekcijom Grčke. Nakon furioznog starta i vodstva naše reprezentacije od 2:0, Grci su uspjeli izjednačiti u dramatičnoj završnici.

Dramatičnu utakmicu je, ipak, zasjenio komentator Sabahudin Topalbećirević – Baho. Gledaoci koji su pratili TV prijenos mogli su „uživati“ u dogodovštinama komentatorima. Njih je izrazito puno, a navest ćemo samo neke.

Svakom komentatoru se desi poneki lapsus poput izgovaranja imena igrača, poput našem golmanu „Miralem Šehić“. Ponekad se izgovore nepotrebne riječi „… opet….o ne!!!“. Međutim, treba biti zabrinut ako u 17 minuti komentator slavodobitno izjavi: „…Grci bi bili najsretniji da sudija u ovom trenutku svira kraj!“. Bahi je svaki drugi napad jedne ekipe „pritisak“, pa i kada su Grci sa naše polovice u 31 minuti vratili loptu golmanu.

Genijalno otkriće komentatora je konstatacija da smo opasniji kada imamo loptu. Pa kada ekipa nema loptu, može li biti opasna?

Vrhunac Bahinih izjava je „Svi se sjećamo ‘98!“. Podsjećamo da reprezentaciju gledaju i najmlađi i da su punoljetni navijači rođeni poslije 1998. godine.

Komentator je svoj posao začinio pred kraj utakmice izjavom: „Duljević nekog sad diže sa klupe!, iako je Haris u tom trenutku igrao, te nije mogao sudjelovati u zamislima stručnog štaba.

 

H.F.